Aile Desteği Programı başvuruları başladı! TIKLA-BAŞVUR! 4 milyon aile faydalanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 4 milyon hanenin yararlanacağı aile destek programının detaylarını açıklamıştı. 15 milyar liralık desteğin başvuruları bugün başlıyor. Başvuru detayları ve başvuru adresi haberimizde...

Aile Desteği Programı başvuruları başladı! TIKLA-BAŞVUR! 4 milyon aile faydalanacak
Yayınlanma:

Sosyal yardımlardan, yaşlı ve engellilere evde bakım desteğine kadar birçok soruya cevap veren Bakan Yakın, şu ifadeleri kullandı: ''2021'de 97,8 milyar lira yardım yapıldı. Sosyal yardımların daha geniş alana ulaşması amaçlanıyor. Türkiye Aile Desteği Programı'ndan yılda 4 4 milyon hanenin yararlanmasını hedefliyoruz. Bunun başvurularını da 27 Haziran'da almaya başlayacağız.

DOĞALGAZA 450-1150 TL YARDIM

Türkiye Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 15 milyar TL'lik paket. Şu ana kadarki en büyük sosyal yardım programı olacağı açıklandı. Doğalgazda yardımlarımız 450-1150 lira arasında değişiyor.

Sosyal yardıma muhtaç olan ailelerin, çocuklarını anaokulu ya da kreşe giderken maddi açıdan zorlandıklarını tespit ettik. Anaokulu desteğimiz eğitime ulaşımı kolaylaştıracak. Ailelerimizin yapacaklarını tek şey, çocuklarını okula kaydettirmek olacak. Hane hane ziyaretlerimizi yaparak, ihtiyacı olanlara psikososyal destekler veriyoruz. Yangın bölgesinde de ihtiyacı olanlara ulaşıyoruz''

AİLE DESTEĞİ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağını açıklayan Bakan Yanık, e-devlet uygulamasını kullanmayanların sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarına, onu da bilmemeleri halinde Bakanlığın herhangi bir kurumuna veya kuruluşuna gittiklerinde nereye, nasıl başvuru yapmaları gerektiği konusunda yönlendirileceklerini kaydetti.

TIKLA BAŞVUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.