Abdullah Gül'den Erdoğan'ın KHK Sitemine Cevap: Görüşlerimi Paylaşmak Sorumluluğum

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erdoğan'ın KHK sitemine cevap verdi: Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak benim sorumluluğum. Bunu oraya buraya çekmenin bir anlamı yok.

Abdullah Gül'den Erdoğan'ın KHK Sitemine Cevap: Görüşlerimi Paylaşmak Sorumluluğum
Yayınlanma:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sivillere yargı dokunulmazlığı getiren yasayla ilgili "Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü, neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine cevap verdi. Gül, "Ufak bir düzeltme ile bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Bunu oraya buraya çekmenin bir anlamı yok açıkçası. Ben hayatımı millete devlete hizmetle geçirmiş biriyim" dedi.

"ÖNEMLİ KONULARDA GÖRÜŞLERİMİ PAYLAŞMAK SORUMLULUĞUM"

Gül, şöyle konuştu:

"Birçok saygı duyduğumuz hukukçular bu şekilde açıklamalarda bulundu. Oraya buraya çekmenin bir anlamı yok. Hayatımı hizmet ederek geçirmiş birisiyim. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak benim sorumluluğum. Bunun arkasında bir mesele aramanın hiçbir gereği olmadığını kanaatindeyim."

GÜL ELEŞTİRMİŞTİ

Abdullah Gül, 696 sayılı KHK'da, "terör eylemlerini bastırırken suç işleyen sivillere yargı muafiyeti getirilen" düzenlemeyi eleştirmişti. Bunun üzerine AK Parti'den de Gül'e karşı açıklamalar gelmişti.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

En son dün Sudan ziyaretinden dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'e "Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü, neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz" sözleriyle tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.