3600 ek göstergeden kimler faydalanacak?

Milyonlarca memur ve memur emeklisini tarafından heyecanla beklenen 3600 ek gösterge konusunda ''3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek göstergeden kimler faydalanacak?'' soruları araştırılmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmaların tamamlanmasıyla 3600 ek gösterge maddesinin meclisten geçeceğini söyledi.

3600 ek göstergeden kimler faydalanacak?
Yayınlanma:
Güncelleme:

1.8 milyon memur ve emeklisi ek gösterge için yeni dönemde Meclis’in açılması ile çözüme kavuşmasını bekliyor. Ek gösterge artışı düzenlemesi ile memur maaşları, emekli ikramiyesi ve emekli maaşı artış gösterecek. Peki 3600 ek göstergede son durum ne oldu? İşte 3600 ek gösterge hakkında bilmeniz gerekenler.

3600 EK GÖSTERGE SON DURUM

Milyonların gözü, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam ve 3600 ek gösterge kararına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sırasında 3600 ek göstergeyi gündeme getirmişti. Bakan Bilgin 3600 ek gösterge meselesinin toplu sözleşme döneminde çözüleceğini ifade etmişti.

Geçtiğimiz günlerde 3600 ek gösterge ilk defa toplu sözleşme mutabakat metnine getirilerel yazılı hale geldi. 3600 ek gösterge kararı ile ilgili detaylar meclis döneminde netleşecek.

3600 EK GÖSTERGEDEN KİMLER YARARLANACAK?

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek gösterge, yüksek olması durumunda emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek oluyor. Memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek gösterge çalışmaları devam ederken vatandaşlar ''3600 ek göstergeden kimler yararlanacak?'' sorusuna odaklandı.

Ek gösterge düşük kaldığında öğretmen ve polisler hem emekli olamıyor hem de yüksek emekli maaşı alamıyor. Bu sorun sadece öğretmen ve polisleri değil tüm kamu görevlilerini ilgilendiriyor. 3600 ek gösterge statü mü yoksa eğitimin mi dikkate alınacağı, 3600 ek göstergenin yükselip yükselmeyeceği, hangi meslek gruplarını etkileyeceği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve sendikaların birlikte gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda belli olacak. Bakan Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmalarının tamamlanmasının arından kanunun çıkacağını belirtti. 3600 ek göstergeden yararlanan meslekler:

Polis,

Hemşire,

Din görevlileri,

Öğretmen.

3600 ek gösterge hakkında yapılan yeni çalışmalarda yeni meslek gruplarının da yararlanması bekleniyor. 3600 ek göstergeden yararlanması beklenen meslekler:

Müfettiş,

Uzman,

Şube müdürü,

Daire başkanı,

Genel müdür yardımcıları.

3600 ek göstergenin, tüm kamu görevlilerini kapsaması istense de henüz çalışmalar netleşmedi. Dört meslek grubunda yer alan polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşirelerin ek göstergeleri ise yükselecek. Böylece 2200 ve 3000 olan ek gösterge, 3600’e çıkmış olacak. 3600 ek gösterge ile birlikte hem görev hem de emekli maaşı olumlu etkilenecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 3600 EK GÖSTERGE TALİMATI

3600 ek gösterge için bekleyen vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen açıklama ile sevindi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiğini ifade etti. Yalçın, Erdoğan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e, "Memur-Sen ile bunu 2022 yılı içerisinde bir an önce tamamlayın, çalışın ve bunu hayata geçirecek hale getirin ve bize takdim edin" dediğini söyledi.

Yaklaşık 4 milyon memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge için çalışmalar devam ediyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini belirtti. Yalçın 3600 ek gösterge hakkında Erdoğan’dan çalışmaların başlatılması ve 2022 yılı içerisinde tamamlanması talimatı geldiğini duyurdu. Eğer düzenleme yapılırsa emekli memurun maaşında artış 1000 TL’yi, ikramiyelerde ise 30 bin lirayı bulacak.

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek göstergeden kimler faydalanacak? sorularının cevapladık. 3600 ek gösterge hakkında görüşlerinizi ve sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum