200 öğretmen, Konya'daki akademi ile kişisel gelişimlerine adım atıyor!

Konya'da "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Konya Öğretmen Akademileri Açılış Programı ve İlk Ders Buluşması" düzenlendi. Programda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, öğretmen akademilerinin önemine değinerek ilk dersi verdi.

200 öğretmen, Konya'daki akademi ile kişisel gelişimlerine adım atıyor!
Yayınlanma:

Konya'da düzenlenen "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Konya Öğretmen Akademileri Açılış Programı"nda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, öğretmen akademilerinin gönüllülük esasına dayandığını belirterek, öğretmenliğin artık bir kariyer mesleği haline geldiğini vurguladı. Programa 200 öğretmenin katılacağı ifade edildi.

Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın açılışında öğretmen akademilerinin tanıtım videosu yayımlandı. Yelkenci, öğretmenliğin motivasyonla hareket eden bir meslek olduğunu vurgulayarak akademilerin gönüllülük esasına dayandığını belirtti.

Yelkenci, "Öğretmen akademileri, mekan ve insanla belli bir yöntem dahilinde temas etmenin yolunu ortaya koyan programdır. Zorunlu bir eğitim programı değil, buradan beslenmek isteyenler katılabilir," dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi de, "Öğretmenlik Meslek Kanunu" ile öğretmenliğin artık bir kariyer mesleği haline geldiğini vurguladı. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise akademide toplam 200 öğretmenin eğitim alacağını ve bu eğitimin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağını ifade etti.

Programa Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ve akademide eğitim alacak öğretmenler de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.