2 bin 390 personel alınacak! Başvurular açıldı! E-devlet’ten başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında 2.390 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu

2 bin 390 personel alınacak! Başvurular açıldı! E-devlet’ten  başvurun
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında 2.390 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular, 15 Ekim 2024 ile 30 Ekim 2024 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı(https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden yapılacak.

Başvuru Şartları

Başvuru yapacak adayların, başvuru tarihi itibarıyla istenen bölümden mezun olmaları ve sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik, malullük ya da yaşlılık aylığı almaya hak kazanmamış olmaları gerekiyor. Adayların ayrıca 4/B kapsamında çalıştırılırken sözleşmesini feshedenlere yönelik 1 yıl kısıtlama koşulunu sağlamaları isteniyor.

Başvuru Süreci ve Değerlendirme

  • Adaylar, e-Devlet üzerinden başvurularını tamamlayacak ve en fazla 18 tercih yapabilecek.
  • Mezuniyet bilgileri, sistemde otomatik olarak yüklenecek, eksik durumlarda diploma ve diğer belgeler manuel olarak sisteme yüklenecek.
  • Yanıltıcı beyan ve hatalı belgeler sunan adayların başvuruları geçersiz sayılacak.
  • KPSS puan sıralamasına göre yerleştirme yapılacak; puan eşitliği durumunda diploma tarihi ve aday yaşı esas alınacak.

Yerleştirme ve Atama

KPSS puan üstünlüğüne göre yerleştirilecek adayların bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden açıklanacak. Atama hakkı kazananlardan ek belgeler istenebilecek ve işlemler, güvenlik soruşturması ile tamamlanacak. Süreç sonunda atanmaya hak kazanan ancak göreve başlamayan adayların hakları iptal edilecek.

Bilgilendirme ve İletişim

Sözleşmeli personel alımına dair tüm duyurular ve bilgilendirmeler Bakanlığın resmi web sitesinde (www.aile.gov.tr) yayımlanacak. Başvuru sürecinde adayların iletişim bilgilerini güncel tutmaları önemli.

Daha fazla bilgi için:
Tel: (312) 705 52 66 | (312) 705 53 78 | www.aile.gov.tr

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.