Yerli tohumların ekimi yaygınlaşıyor

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yerli ve milli buğday çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyon (deneme) çalışmalarının 2021-2022 ekim sezonunda devam ettiği ifade edildi.

Yerli tohumların ekimi yaygınlaşıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün konuyla ilgili sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın sloganıyla yola çıkılarak Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğümüz (TAGEM) ile Türkiye Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) arasında 12.12.2019 tarihinde imzalanan protokol kapsamında TAGEM’e bağlı olarak faaliyet gösteren Enstitü Müdürlükleri ile TSÜAB'a üye özel sektör firmaları tarafından tescil ettirilen yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyon çalışmaları 2021-2022 ekim sezonunda devam etmektedir.Bu kapsamda Selçuklu İlçesi Aşağıpınarbaşı Mahallesi’nde Önder Çiftçilerimizden Ali Taner’in tarlasında; Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilip tescil ettirilen Şehzade ve Taner, Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilip tescil ettirilen Demirhan ve Çavuş, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilip tescil ettirilen Perge ve Seki yerli-milli ekmeklik buğday çeşitlerinin ekilişi 05.11.2021 tarihinde 5’ er dekarlık alanlarda  İl Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmiştir. Kurulan hububat demonstrasyonlarımızın Konya’mıza ve üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.” AB Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.