Yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı triliçe'nin püf noktaları ve tarifi...
Triliçe, özellikle yaz aylarında serinletici bir tatlı olarak tercih edilmektedir. Soğuk olarak servis edildiği için, sıcak havalarda içimizi ferahlatmaktadır. Trileçeyi dilerseniz krem şanti veya meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Triliçe, üç sütlü tatlı anlamına gelen bir İspanyol tatlısıdır. Yumurta, şeker, un, süt, krema ve karamelden oluşan bu tatlı, yumuşak dokusu ve lezzetli şerbeti ile sevilerek tüketilir. Triliçe, hem özel günlerde hem de günlük olarak yapılabilir.
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı krema
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri derin bir kasede iyice çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan keki soğumaya bırakın.
Sos için sütü, şekeri ve kremayı bir tencereye alın.
Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki dilimleyin.
Dilimlenen kekin üzerine sosu dökün.
Trileçeyi buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
Servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları:
Keki fırında çok fazla pişirmemeye dikkat edin. Aksi takdirde kekiniz kuru olacaktır.
Sosu kekin her yerine eşit şekilde dağıtın.
Trileçeyi buzdolabında ne kadar bekletirseniz o kadar lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun!
Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.
ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.