Türk mutfağının damak çatlatan lezzeti... Tas Kebabını böyle yaparsanız tadına doyamazsınız!

Et yemeklerinden vazgeçilmeyen Türk mutfağının güzel yemeği Tas Kebabı tarifi...

Türk mutfağının damak çatlatan lezzeti... Tas Kebabını böyle yaparsanız tadına doyamazsınız!
Yayınlanma:

Türk mutfağının en güzel yemeklerinden biri olan Kolay tas kebabı tarifi hem sulu yemek hem de kebap severler için oldukça iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. İşte tas kebabı tarifi...

Tas kebabı, genellikle dana etinden yapılır. Ancak, kuzu eti veya tavuk eti ile de yapılabilir. Etler, küçük parçalar halinde doğranır ve yağda kavrulur. Tas kebabı, genellikle pilav ile birlikte servis edilir. Ayrıca, yoğurt, salata veya cacık ile de ikram edilebilir.

Malzemeler

500 gram kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesleri ve biberleri küp küp doğrayın.
Bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Etleri ekleyin ve kavurun. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Soğanları ekleyin ve kavurun. Domatesleri ve biberleri ekleyin ve kavurun. Salçayı ekleyin ve kavurun. Karabiberi ve tuzu ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine pilav ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.