Sütte kalitenin arttırılması için toplantı düzenlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve Konya Süt Üreticileri Birliği ile ortaklaşa koordine edilen Çiğ Süt Kalitesinin Arttırılması ve Aflatoksin Oluşumunun Engellenmesi Bölge Toplantısı düzenlendi. 

Sütte kalitenin arttırılması için toplantı düzenlendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok’un da katıldığı toplantıya, Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Emre Gürçay, Konya İl Tarım Ve Orman Müdürü Ali Ergin,  Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Burdur İl Tarım Ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü  Yusuf Şahinbaş, Prof. Dr. Sinan Sefa Parlat,  Prof. Dr. Pınar Demir, Doç. Dr. Şebnem Budak, Konya  ve Aksaray, Karaman, Niğde ve Burdur illerinden Bakanlık temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, birlikler, süt üreticileri, süt işleyen ve yem üreten işletmelerin temsilcileri katıldı. Çiğ sütte kalitenin arttırılması, Aflatoksin oluşumunun önlenmesi için yapılması gerekenler, dikkat edilmesi gereken hususlar, Prof.Dr. Sinan Sefa Parlat, Prof.Dr. Pınar Demir, Doç.Dr. Şebnem Budak tarafından katılımcılara detaylı olarak anlatıldı. Programın son bölümünde katılımcıların görüş ve önerileri alınarak süt üretimi ve işleme sektörünün sorun ve çözüm önerilerine ilişkin talepleri ve önerileri konuşuldu.  Açılış konuşmasını yapan Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Konya’da tarım ve hayvancılığın genel durumu, hayvancılık işletmelerinin yapısı, sütte kalitenin arttırılması için İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar ve verilen destekler hakkında bilgi verdi. AB Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.