Son günlerde Türkiye'de popüler olan ve merak edilen o tatlının tarifi işte haberde...
Son günlerde Türkiye'de popüler olan San Sebastian Cheesecake, tatlısının geçmişi ve tarifi...
San Sebastian Cheesecake, İspanya'nın Bask Bölgesi'ne özgü bir tatlı türüdür. Hafifçe pişirilmiş, kremsi bir dokuya sahip olmasıyla bilinir.
Son yıllarda, San Sebastian Cheesecake, Türkiye'de de popülerlik kazanmaya başladı. Birçok restoran ve kafe, bu tatlıyı menüsüne ekledi.
San Sebastian Cheesecake'in popülerliği, bir dizi faktöre bağlanabilir. Birincisi, tatlının lezzetli ve yapımı kolay olmasıdır. İkincisi, tatlının hafif ve ferahlatıcı olması, özellikle yaz aylarında tercih edilmesini sağlamaktadır.
San Sebastian Cheesecake'in Türkiye'de popülerlik kazanmaya devam etmesi bekleniyor. Bu tatlı, Türk mutfağına yeni bir lezzet kazandırıyor.
SAN SEBASTİAN CHEESECAKE'İN YAPIMI
San Sebastian Cheesecake'in yapımı oldukça basittir. Gerekli malzemeler şunlardır:
400 gram krem peynir
200 gram şeker
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı vanilya özütü
YAPILIŞI:
1-Fırını 250 dereceye ısıtın.
2-Kelepçeli bir kalıbı yağlayın ve unlayın.
3-Krem peyniri, şeker ve vanilya özünü bir kasede iyice çırpın.
4-Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
5-Unu ekleyip karıştırın.
6-Hazırladığınız harcı kalıba dökün.
7-Cheesecake'i fırına verin ve 15 dakika pişirin.
8-Fırından çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın
Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.
ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.