Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirdiği ziyarette önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Göktaş, şehit yakınları ve gazilere yönelik destek ve haklar konusunda yürütülen çalışmaları ve gelecekteki planları kamuoyuna duyurdu.
50 BİN ATAMA VE YENİ ATAMA DUYURUSU
Bakan Göktaş, bugüne kadar 50 bine yakın şehit yakını ve gazi yakınını kamuda çeşitli pozisyonlara atadıklarını belirtti. Bu kapsamda, 18 Eylül'de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakını için yeni kamu atamaları yapılacağını duyurdu. Bakan Göktaş, bu atamaların hayırlı olmasını temenni ederken, şehitler ve gazilere duyulan minnettarlığı ifade etti.
HER DAİM YANLARINDAYIZ
Açıklamalarında, şehitlere ve gazilere olan minnettarlığını dile getiren Bakan Göktaş, "Vatanımızın onlara ne kadar şükran duysa azdır" dedi. Şehit ve gazi yakınlarının her daim yanında olduklarını vurgulayan Bakan Göktaş, bakanlıklarının şehit ve gazi yakınlarına sunduğu hakların genişletilmesine yönelik çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Bu çalışmaların yakında tamamlanarak kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.
ONLAR İÇİN YAPTIĞIMIZ HER ŞEY AZDIR
Bakan Göktaş, gazilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Gazilerimize ve şehitlerimize minnet borçluyuz. Onlar için yaptığımız her şey azdır" şeklinde konuştu. Şehit ve gazi yakınları için yapılan kamuda atama ve diğer desteklerin, topluma önemli katkılar sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.
Yapılan açıklamalar ve planlanan atamalar, şehit ve gazi aileleri için önemli bir destek olarak değerlendiriliyor. Bakan Göktaş'ın duyurduğu bu adım, toplumun bu kahraman insanlara olan minnettarlığını bir kez daha gösteriyor.