Özbek mutfağının vazgeçilmez pilavı Konya'da popülerleşiyor...

Konya'da etli, havuçlu basmati pilav popülerleşiyor. İşte o pilavın püf nokası ve tarifi...

Özbek mutfağının vazgeçilmez pilavı Konya'da popülerleşiyor...
Yayınlanma:

Konya'da son zamanlarda Özbek mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan etli, havuçlu basmati pilavı popülerleşiyor. Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan bu pilav, lezzetli ve doyurucu olmasıyla dikkat çekiyor.

Etli, havuçlu basmati pilavı, Özbekistan'ın en sevilen yemeklerinden biri. Bu pilav, kuşbaşı et, havuç, soğan, baharatlar ve pirinçten yapılıyor. Etler kavrulduktan sonra havuç ve soğan eklenerek birlikte pişiriliyor. Daha sonra pirinç eklenerek suyu ilave ediliyor. Pilav, suyunu çekip piştikten sonra dinlenmeye bırakılıyor.

Konya'da bu pilavı yapan birçok restoran bulunuyor. Restoranlar, pilavı hazırlarken kullanılan malzemelerin kalitesine ve pişirme tekniğine özen gösteriyor. Bu sayede ortaya lezzetli ve doyurucu bir pilav çıkıyor.

Etli, havuçlu basmati pilavı, Konya'da özellikle kış aylarında tercih ediliyor. Soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba ve bu pilav ile keyifli bir akşam yemeği geçirmek mümkün.

PİLAVIN PÜF NOKTALARI

Etli, havuçlu basmati pilavını yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Bu püf noktalara dikkat ederek lezzetli bir pilav hazırlamak mümkün.

Etler kavrulurken çok kuru olmamalı. Aksi takdirde pilav kuru olacaktır.

Havuçlar, etler kavrulduktan sonra eklenmeli. Aksi takdirde havuçların tadı ete geçecektir.

Pirinç, pilav tenceresine eklendikten sonra üzerine su ilave edilmemeli. Pirinçler önceden suda bekletilmelidir. Bu sayede pirinçler suyunu çekip pişecektir.

Pilav, suyunu çekip piştikten sonra dinlenmeye bırakılmalıdır. Bu sayede pilavın lezzeti daha da artacaktır.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.