Masterchef'te yapılan Uskumru dolması nasıl yapılır? Bütün tarifleri unutun. İşte detaylar...

Masterchef'te yapılan Uskumru dolması nasıl yapılır. Bütün tarifleri unutun. İşte detaylar...

Masterchef'te yapılan Uskumru dolması nasıl yapılır? Bütün tarifleri unutun. İşte detaylar...
Yayınlanma:

Masterchef'te yapılan Uskumru dolması nasıl yapılır. Bütün tarifleri unutun. İşte detaylar...

Yapılışı oldukça zor olan Masterchef yarışmacılarının korkusu olan Uskumru dolması nasıl yapılır? Ve malzemeler.

MALZEMELER:

4 orta boy uskumru
2 soğan
200 gr pirinç
50 gr çam fıstığı
50 gr kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
1 su bardağı sıcak su
1 çeyrek demet maydanoz
1 çeyrek demet dereotu
Tuz
Tarçın

NASIL YAPILIR?

1-Öncelikle barbun balığını güzelce temizleyin ve üzerine tuz serpin.
2-Asma yaprağını tezgaha alın. Barbun balığını kafası ve kuyrukları dışarıda kalacak şekilde 2 adet asma yaprağına yerleştirin ve dikkatli bir şekilde sarın.
3-Fırın tepsisine yağlı kağıt serip asma yaprağına sardığınız barbunları yerleştirin.
4-Balıkların üzerinde zeytinyağı gezdirin. Limonu ince dilimler halinde kesin ve balıkların üzerine yerleştirin.
5-Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında balıkları 10-15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.