Lahmacun yaparken bu yöntemi deneyin!.. Böylece lahmacunların üstü çıtır çıtır oluyor!

Gaziantep Usulü Lahmacun Nasıl Yapılır? İşte size asla vazgeçmeyeceğiniz mükkemmel tarif...

Lahmacun yaparken bu yöntemi deneyin!.. Böylece lahmacunların üstü çıtır çıtır oluyor!
Yayınlanma:

Gaziantep, mutfağıyla ünlü bir şehirdir. Baklava, kebap, katmer gibi birçok lezzete ev sahipliği yapan Gaziantep'te lahmacun da oldukça popülerdir. Gaziantep usulü lahmacun, diğer lahmacun çeşitlerinden farklı olarak bol sarımsak ve maydanoz kullanılarak yapılır.
Malzemeler:
• 750 gr orta yağlı iri kıyma et
• 150 gr kuyruk yağı (kıyılmış)
• 1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
• 1 demet maydanoz (büyük boy, temizlenmiş, kıyılmış)
• 3 baş sarımsak (soyulmuş, kıyılmış)
• 6-7 adet kırmızı taze biber (kıyılmış)
• 2 adet yeşil biber (kıyılmış)
• Tuz
• Karabiber
Yapılışı:
1. Lahmacun hamurunu hazırlayın.
Lahmacun hamuru için gerekli malzemeler:
• 500 gr un
• 250 ml ılık su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı sirke
Lahmacun hamurunun yapılışı:
Unu geniş bir kaba alın. Tuz ve sirkeyi ekleyin. Ilık suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelince üzerini nemli bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin.
2. İç harcı için kıyma, kuyruk yağı, salça, maydanoz, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberleri bir kaba alın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
3. Lahmacun hamurunu ince bir şekilde açın.
4. Açtığınız hamurun üzerine iç harcı yayın.
5. Lahmacunları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
6. Sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
• Lahmacun hamurunu çok ince açmayın, aksi takdirde lahmacunlar kolayca yırtılabilir.
• İç harcını hazırlarken kıymanın iyice yoğrulmasına özen gösterin.
• Lahmacunları pişirirken fırının üst kısmında pişirmeye özen gösterin, böylece lahmacunların üstü çıtır çıtır olur.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.