Konya
Açık
4°
Aksaray
Açık
4°
Karaman
Açık
5°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Güncel Klasik kütük pasta tarifi

Klasik kütük pasta tarifi

Kış aylarının vazgeçilmez tatlılarından biri olan kütük pasta, hem görüntüsü hem de lezzetiyle her yaştan insanın beğenisini kazanıyor. Yılbaşı gibi özel günlerde de sıklıkla tercih edilen kütük pastayı, evde kendiniz de kolayca yapabilirsiniz.

Okunma Süresi: 2 dk

Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak az şeker
1 adet vanilin
1 adet kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un

Yapılışı:
Öncelikle un, kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin.
Kütük pasta malzemeleri
Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.
Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin.
Fırın tepsisine serili pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.
Pişen keki fırından alın ve ılımaya bırakın.
Krem şantiyi hazırlayıp soğutun.
Ilıyan keki ortadan ikiye bölün.
Alt tabanı servis tabağına yerleştirin.
Üzerine krem şantiyi yayın.
Üst tabanı yerleştirin ve krem şanti ile üzerini kaplayın.
Kütük görünümü vermek için bıçakla dilimler yapın.
Afiyet olsun!

Püf noktaları:

Yumurta ve şekeri çırparken mikserin hızını yavaş yavaş artırın.
Kekin kabarması için yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Kekin kurumaması için fırını önceden ısıtın.
Keki pişirirken fırının kapağını aramayın.
Keki ılıkken servis yapın.
Kütük pastayı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çikolata sosu, fındık, fıstık gibi malzemeleri kullanarak pastayı daha da lezzetlendirebilirsiniz.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *