Karadeniz'in meşhur lezzeti karalahana çorbası nasıl yapılır?
Karadeniz mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan karalahana çorbası, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle de oldukça besleyicidir.
Malzemeler:
1 demet karalahana
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çay bardağı yarma
2 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Yapılışı:
Karalahanaları ince ince doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine karalahanaları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Daha sonra yarmaları, haşlanmış kuru fasulyeleri, salçayı, pul biberi ve tuzu ekleyin.
Üzerine 6 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.
Çorbayı kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
Pişmesine yakın mısır ununu yarım bardak suyla birlikte pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın ve çorbanın içerisine ekleyin.
Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Sıcak olarak servis edin.
Püf noktaları:
Karalahana çorbasının lezzetli olması için karalahanaları ince ince doğramaya özen gösterin.
Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlamak için mısır unu miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Çorbanın daha lezzetli olması için içine rendelenmiş muskat rendesi de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.
ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.