Konya
Açık
5°
Aksaray
Açık
8°
Karaman
Açık
5°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Güncel Görünmez olmak artık mümkün!.. Herkes bu pelerini kullanmak isteyecek...

Görünmez olmak artık mümkün!.. Herkes bu pelerini kullanmak isteyecek...

Çinli akademisyen Chu Junhao, kullandığı materyaller ile "Görünmezliği" keşfetti. İşte ayrıntılar...

Okunma Süresi: 1 dk

Şanghay Teknik Fizik Enstitüsü'nde görev alan Çinli akademisyen Chu Junhao, ürettiği bir maddeyi tanıttı. Harry Potter filmlerindeki görünmezlik pelerinine benzeyen madde, kumaşa benzer şekilde açıldı.

Chu Junhao, ürettiği maddenin, ışık dalgalarının bir kısmını emen ve bir kısmını yansıtan bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Bu sayede, maddenin arkasında bulunan nesneler, ışıkla etkileşime girmeden doğrudan göze ulaşabiliyor ve bu da görünmezlik etkisini yaratıyor.

Junhao, ürettiği maddenin hala geliştirme aşamasında olduğunu ancak gelecekte askeri, tıbbi ve eğlence gibi birçok alanda kullanılabileceğini söyledi.

MADDE NASIL ÇALIŞIYOR?

Chu Junhao'nun ürettiği madde, bir tür yarı iletken olan gallium arsenid (GaAs) ile yapılıyor. GaAs, ışık dalgalarını hem emen hem de yansıtan bir yapıya sahip.

Junhao, maddenin yüzeyinde, ışık dalgalarının belirli bir frekansa sahip olanlarını emen mikroskobik yapılar oluşturdu. Bu yapılar, maddenin arkasında bulunan nesneleri gizlemeye yardımcı oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *