Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği yemeklerden biri olan Kuzu Mutancana nasıl yapılır? Ve malzemeleri...

Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan kuzu mutancana tarifi merak ediliyor. Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen mutancana nasıl yapılır? ve malzemeleri. İşte detaylar...

Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği yemeklerden biri olan Kuzu Mutancana nasıl yapılır? Ve malzemeleri...
Yayınlanma:

Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan kuzu mutancana tarifi merak ediliyor. Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen mutancana nasıl yapılır? ve malzemeleri. İşte detaylar...

Malzemeler:
800 gram kuzu eti (kuşbaşı)
100 gram arpacık soğan
50 gram badem
50 gram kuru kayısı
30 gram üzüm
50 gram mürdüm eriği
50 gram kuru incir
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

1-Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun.
2-Ufak doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
3-Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
4-Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin. Üst kısmını kekik ile süsleyin. Afiyet olsun...

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.