Burcuna Göre Konya'nın Hangi Yöresel Yemeğisin?

Konya'nın zengin mutfağından siz okurlarımız için birkaç yemek önerisi yapmak üzere burcunuzun en yakın olduğu menüyü sizler için derledik.

Burcuna Göre Konya'nın Hangi Yöresel Yemeğisin?
Yayınlanma:

1. Etli Ekmek: Konya'nın en meşhur yemeği olan Etli Ekmek, ince hamurun üzerine kıyılmış et, domates ve baharatlarla hazırlanır. Fırında pişirilerek servis edilir.Eşsiz tadı ile yiyenlere adeta bi gurme edası veren bu yemek herkesin sevmesi yönü ile balık ve koç burcuna ayrıca hitap eder.

2. Fırın Kebabı: Kuzu eti, biber, domates ve baharatlarla hazırlanan bu kebap, taş fırında pişirilir ve yoğurtlu ile servis edilir.Güçlü lezzeti kendine has aroması ve her damağa uyum sağlayan tadı ile aslan ve boğa burcunun beğenisine çok açıktır.

3. Kuzu Tandır: Konya'da tandır fırınlarında pişirilen kuzu eti, özel baharatlarla tatlandırılır ve nefis bir lezzet sunar.Duygusal lezzeti ve özellikle aile yemeklerinde tercih edilmesi sebebiyle yengeç ve yay burcu ile yakından alakalı bi yemek olduğunu söyleyebiliriz.

4. Konya Pilavı: Bu pilav, kuzu eti, nohut, biber salçası ve baharatlarla hazırlanır. Konya sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir.Toprak kaplarda yapılan bu yemeğin toprak burcunu temsil etmemesi tahmin edersiniz ki olanaksız bu bakımdan başak ve oğlak burcunu temsil ettiğini söyleyebiliriz.

5. Bamya Aşı: Konya'nın sevilen bir sebze yemeği olan bamya aşı, taze bamya, domates ve etle hazırlanır. Genellikle özel günlerde servis edilen bu yemek hem sağlıklı hem lezzetli hem de tercih edilen bi yemek olması bakımından akrep ikizler ve terazi burcunun özellikle ilgisini çekecek bi yemek türüdür.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.