Malzemeler:
1 kilogram tavuk kanadı
1 su bardağı süt
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı acı sos
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Tavuk kanatlarını yıkayıp, süzün.
Bir kapta süt, mısır nişastası, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırın.
Tavuk kanatlarını bu karışıma bulayın.
Fırını 180 dereceye ısıtın.
Tavuk kanatlarını fırın tepsisine dizin ve 30-40 dakika pişirin.
O sırada sosu hazırlamak için bir tavada tereyağını eritin.
Üzerine acı sosu ve balı ekleyip karıştırın.
Pişen tavuk kanatlarını sosa bulayın.
Servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları:
Tavuk kanatlarının daha lezzetli olması için, marine edilmesini tavsiye ederiz. Bunun için, tavuk kanatlarını süt, mısır nişastası, kabartma tozu, karabiber ve tuz karışımına bulayarak buzdolabında en az 30 dakika bekletin.
Tavuk kanatlarını kızartmak yerine fırında pişirmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede, daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır.
Sosun kıvamını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.
ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN