Konya
Açık
3°
Aksaray
Az bulutlu
5°
Karaman
Az bulutlu
2°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Güncel 6 Şubat depremlerinde günde 40 cenaze yıkadı! Cenazelerin içinden…

6 Şubat depremlerinde günde 40 cenaze yıkadı! Cenazelerin içinden…

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlık ve Cenaze Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nde gassal olarak görev yapan Abdulkadir Yüksel, 6 Şubat’ta yaşadıklarını anlattı.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden iki yıl geçti. Depremden etkilenen 11 il arasında yer alan Diyarbakır’da 6 bina yıkılmış, 413 kişi hayatını kaybetmişti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlık ve Cenaze Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nde gassal olarak görev yapan Abdulkadir Yüksel, o günlerde yaşadıklarını anlattı.

Depremde 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini belirten Yüksel, "Günde 35-40 kadar cenaze yıkıyordum. Enkaz altında 4, 5, 10, hatta 14 gün kalan cenazeler oldu. Çoğu parçalanmış haldeydi. Dini vecibelerin eksiksiz yerine getirilmesi için tüm cenazeleri su ile yıkadım" dedi.

"Gülen Cenaze Vardı"

Deprem sürecinde karşılaştığı farklı durumları aktaran Yüksel, bazı cenazelerin yüzlerinde tebessüm olduğunu söyledi. "Baktığımda gülümsüyordu. Bir başka cenazede ise elini ne kadar açsam da kapanıyordu. Kelime-i Şehadet getirdiğimde eli tekrar kapanıyordu" diye konuştu.

Yüksel, en unutulmaz anlarından birinin ise bir kadın cenazesinde yaşandığını belirtti:

"Depremde 6-7 gün enkaz altında kalan bir kadın cenazesi geldi. Kadın gassal arkadaşımız yıkamaya başladı. Bir anda içeriden dışarıya anlatılmaz bir misk kokusu yayıldı. Yanımdaki arkadaşa bu kokunun nereden geldiğini soracaktım ki içeriden geldiğini anladım. Gassal arkadaşım oturmuş ağlıyordu. 'Ne kadar su döksem de cenazeden misk ve gül kokusu geliyor' dedi. O kadını araştırdık, meğer Kur'an kursunda çocuklara karşılıksız ders veriyormuş."

"Cenazelerin İçinden Tuğlalar Çıkartıyordum"

Depremde yaşanan yıkımın büyüklüğüne dikkat çeken Yüksel, bazı cenazelerin içinden inşaat tuğlaları çıkardığını söyledi. "Cesetler paramparça olmuştu. Naylon ve pamukla sararak kefenliyorduk. Çünkü kefene kan bulaşmaması gerekiyordu. Gassallık kolay bir iş değil. Yaklaşık 20 yıldır cenaze yıkıyorum ama böyle bir felakete ilk kez şahit oldum"ifadelerini kullandı.

6 Şubat depremlerinde günde 40 cenaze yıkadı! Cenazelerin içinden…

6 Şubat depremlerinde günde 40 cenaze yıkadı! Cenazelerin içinden…

6 Şubat depremlerinde günde 40 cenaze yıkadı! Cenazelerin içinden…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *