2022 bekçilik sınavı sonuçları öğrenme ekranı ne zaman açılacak? Geçtiğimiz pazar yapılan sınav sonuçları merak konusu oldu

2022 bekçilik sınavının soru ve cevapları ile sonuçların açıklanacağı tarih, sınava giren bekçi adayları tarafından en çok arananlar arasına girdi. Başvuru sonuçlarını öğrenmek için hangi adres kullanılacak? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2022 bekçilik sınavı sonuçları öğrenme ekranı ne zaman açılacak? Geçtiğimiz pazar yapılan sınav sonuçları merak konusu oldu
Yayınlanma:

Bekçilik sınav sonuçları: 17 Temmuz 2022 Pazar günü gerçekleştirilen sınav sonrası, sınav soruları, cevapları ve sınav sonuçları bi hayli merak konusu oldu. Peki 2022 bekçilik sınavı soruları ve cevapları açıklandı mı? Bekçilik sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

Bekçilik sınavı soruları ve cevapları ile ilgili bilgi edinmek isteyen vatandaşlar araştırmalarına hız verdi. 17 Temmuz 2022 Pazar günü Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde yapılan sınavda 100 soru soruldu.120 dakikalık sınav sonrası henüz sınav cevap anahtarı ile ilgili Polis Akademisi'nden bir açıklama yapılmadı. Soruların ve cevapların kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor. Açıklama yapıldığında haberimiz eş zamanlı olarak güncellenecektir.

BİR ADRES VE BİR DE SUBDOMAIN VAR

Bekçilik sınav sonuçları 05 Ağustos 2022 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr ile https://www.pa.edu.tr/ web sitelerinden erişime açılacak.

50 PUAN ALAN KALIYOR

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak olup yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılmasıyla hesaplanan puanlar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

ALTIN FORMÜL

Sınavda değerlendirme için [Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100] formüllü kullanılacaktır. Başarı puanı hesaplaması sonucu eksi puan alan adayların puanları 0’a (sıfır) tamamlanacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.