Konya
Açık
2°
Aksaray
Kapalı
4°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konyalılar kış hastalıklarına karşı şifalı bitkilere yöneldi

Konyalılar kış hastalıklarına karşı şifalı bitkilere yöneldi

Aksoy Şifalı Bitkiler işletmecisi İhsan Koç, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Konya’da grip, nezle ve öksürük vakalarında artış yaşandığını belirterek vatandaşların doğal bitkilere yöneldiğini söyledi. Koç, özellikle buhar, zencefil ve çeşitli bitki karışımlarının kış aylarında yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.

Haberleri
MUHABİR: Gülbahar Bayanay
MUHABİR: Evren Atcı
Okunma Süresi: 2 dk

Aksoy Şifalı Bitkiler işletmecisi İhsan Koç, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Konya’da grip, nezle ve öksürük vakalarında artış yaşandığını belirterek vatandaşların doğal bitkilere yöneldiğini söyledi. Koç, özellikle buhar, zencefil ve çeşitli bitki karışımlarının kış aylarında yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.

Koç,  Anadolu'da Bugün okurları için yaptığı özel açıklamada vatandaşların aktarlardan ürün alırken dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, “Vatandaşlarımız buhar, zencefil gibi bitkilerin karışımlarını hazırlayıp kış boyunca tüketiyor. Bildikleri ve güvendikleri bir aktar üzerinden alışveriş yapmalarını tavsiye ederim. Çünkü her bitkinin doğru şekilde hazırlanması çok önemli” dedi.

Bazı vatandaşların özellikle kök bitkileri yanlış demlediğini söyleyen Koç, doğru demleme tekniklerini şöyle anlattı:
“Kök bitkiler kaynatılır, yaprak bitkiler ise demlenir. Kökler kaynamaya başlayan suya atılır, 1-2 dakika kaynatılır, sonra altı kapatılır ve 10 dakika demlenir. Yapraklar ise normal çay gibi demlenir. Kökler yeterince kaynatılmazsa özleri tam çıkmaz, bu nedenle beklenen fayda görülmez.”

Bitki çaylarının kullanım sürelerine de değinen Koç, “Sabah ve akşam birer kupa içilebilir. Fazla tüketildiğinde vücutta farklı reaksiyonlara yol açabilir. Bu yüzden günde iki kupayı öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda bitkisel ürünlere ilginin arttığını belirten Koç, vatandaşların ilaçların yan etkilerinden çekindiği için alternatif tıbba yöneldiğini söyleyerek, “Bitkiler bilinçli tüketildiği sürece genelde yan etki görülmez” diye konuştu.

Kış aylarında en çok tercih edilen bitkilerin hatmi çiçeği, ekinezya, ebegümeci, zencefil, ıhlamur ve adaçayı olduğunu belirten Koç, ürünlerin raf ömrü konusunda da uyarıda bulundu:
“Bir yılı geçen ürünler yavaş yavaş özelliğini kaybeder. Bir iki yıllık ürünler kullanılır ama etkisi azalır. Bu nedenle yeni mahsul olmasına dikkat edilmelidir.”

Kullanıcı yaş gruplarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Koç, bitkilerin çocuklar ve yetişkinler tarafından kullanılabileceğini belirterek, “Bebeklere tavsiye etmiyoruz. Yetişkin bir su bardağı içiyorsa, çocuklara sulandırılmış şekilde bir çay bardağı olarak verilebilir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *