Konya
Kapalı
5°
Aksaray
Kapalı
8°
Karaman
Parçalı bulutlu
10°
Ara
Anadolu'da Bugün Genel Kanserden Koruyor, Bağışıklığı Güçlendiriyor: Alabaşın Şaşırtan Faydaları!

Kanserden Koruyor, Bağışıklığı Güçlendiriyor: Alabaşın Şaşırtan Faydaları!

Cennet topuzu olarak da bilinen alabaş, C vitamini, potasyum ve lif bakımından zengin yapısıyla bağışıklığı güçlendiriyor, kansere karşı koruma sağlıyor. Özellikle sindirimden uykuya, tansiyondan cilt sağlığına kadar pek çok alanda vücuda destek oluyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

Sağlık dünyasının yeni gözdesi olan alabaş (kohlrabi), içerdiği vitamin ve minerallerle adeta bir şifa deposu olarak öne çıkıyor. Lahana ailesine ait olan ve “cennet topuzu” olarak da bilinen bu sebze, özellikle kansere karşı koruyucu etkileriyle dikkat çekiyor. C vitamini, potasyum, kalsiyum ve demir açısından oldukça zengin olan alabaş, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kansızlığa iyi geliyor ve sindirimi kolaylaştırıyor.

Alabaşın en önemli faydalarından biri de kanser hücrelerinin oluşumunu önleyici etkisi. Yapılan bazı araştırmalar, özellikle akciğer ve bağırsak kanserine karşı bu sebzenin etkili olabileceğini ortaya koydu. Bunun yanı sıra alabaş, göz sağlığı, tansiyon dengesi, solunum yolları rahatsızlıkları ve uyku problemleri gibi birçok alanda da vücuda destek oluyor.

Alabaşın öne çıkan faydaları:

Kanser riskini azaltır

Bağışıklığı güçlendirir

A, C ve B vitaminleri açısından zengindir

Tansiyonu dengeler

Göz sağlığını korur

Demir içeriğiyle kansızlığı önler

Anne sütünü artırabilir

Uykusuzluk sorunlarına iyi gelir

Cilt sağlığını destekler

Nasıl tüketilir?

Alabaş çiğ olarak salatalarda kullanılabilir, buharda pişirilerek ya da çorbalara eklenerek tüketilebilir. Ancak aşırı tüketimi, iyot emilimini azaltabileceği için tiroid hastalarının dikkatli olması önerilir.

Diyetisyenler, haftada 1–2 kez alabaş tüketiminin bağışıklık sistemine katkı sağlayacağını vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *