Türk mutfağının çokça tüketilen sebzelerinden biri olan soğan doğru sağlandığı zaman israfa sebebiyet vermiyor. Soğan eğer çabuk küfleniyor, çürüyor veya filizleniyorsa bu bilgiler gerçekten işinize yarayacak. Birçok aşçının bildiği bilgileri sizler için derledik.
Soğanların bozulmasına artık son! Bunu mutlaka uygulayın…


“AYNI ZAMANDA TIBBİ İLAÇ OLARAK BİLİNİYOR”
Sofralardan eksik olmayan soğan, yeryüzündeki en ucuz tıbbi ilaç olarak kabul ediliyor. Yemeklere lezzet katan soğan birçok ülkenin mutfağında çokça tüketiliyor. Soğan hem ucuz olması hem de çok sağlıklı olması nedeniyle Türk mutfağında da çokça tüketilmekte. Türk mutfağının en çok tüketilen sebzesi soğanla ilgili herkesin bilmesi gereken önemli bazı bilgileri derledik. Soğan genel olarak çok dayanıklı bir sebze değildir.

Güneşte beklediği zaman kısa sürede filizlenen soğan, nemli bir ortamda bekletildiğinse ise kısa sürede küflenir. Küflenmiş, içi geçmiş veya filizlenmiş soğanla yapılan yemekler hem lezzetsiz olur hem de sağlıksız.

NASIL BOZULMADAN SAKLAYABİLİRSİNİZ?
Gerçek Gündem'de aktarılanlara göre; Soğan özellikle A vitamini, C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynak olarak bilinmektedir. Ayrıca kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengin bir sebzedir. Sofralarımızdan eksik olmayan soğanın birden çok faydası bulunuyor.

