Fasulye ve börülce gibi baklagiller protein ve kalsiyum içeriyor. Kuru meyveler ve besleyici tahıllar enerji verirken kemik sağlığını iyileştirir. İçerisinde yer alan lif sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
SİYAH FASULYE
Bu kadar çok faydası olan siyah fasulye, her zaman günlük tüketilmesi gerekenler listenizde yer almalıdır. Bir fincan 294 mg kalsiyumun yanı sıra 29 gram lif ve 39 gram protein içerir. WebMD'ye göre siyah fasulye en az 7.000 yıldır Kuzey Amerika diyetinde temel bir madde olmuştur. Bunun nedeni, siyah fasulyenin size çok az yağ veya şekerle maksimum beslenme sağlamasıdır. Bu, bu süper yiyeceği sağlık yararları açısından bir tercih haline getirir. Bu eski tahıl sadece protein ve vitaminlerle dolu değil aynı zamanda fincan başına 116 mg kalsiyum da içeriyor, bu da onu karbonhidrat almak için çok sağlıklı bir yol yapıyor.
æENGİNAR
71 mg kalsiyum elde etmek için tek gereken büyük bir enginar. Ve enginarı tek başına tüketmekte zorlanıyorsanız soslarınıza da ekleyerek aynı faydalardan yararlanmanız mümkündür.
æSOYA PEYNİRİ
Doğru gıdalarla günde önerilen 1.000 mg kalsiyumu almak fazla çaba gerektirmez. Soya peyniri tüketebilirsiniz. Bir dilimi 1.624 mg içerir. Sadece bir smoothie'ye ekleyin ve karıştırın.
æKURU İNCİR
Kuru incir, fincan başına 241 mg kalsiyumun yanı sıra sağlıklı bir dozda magnezyum ve demir içeren sağlıklı bir seçenektir. Aynı zamanda antioksidanlar ve lif açısından zengindir. Ayrıca diğer kuru meyvelerden daha fazla kalsiyuma sahiptirler. Aslında, kuru incir 40 gramlık bir porsiyonda kalsiyum için Günlük Değer GD'nin yüzde 5'ini sağlar. Ayrıca incir, kemik sağlığı için gerekli olan iki mikro besin olan iyi miktarda potasyum ve K vitamini sağlar.
æ