Konya
Açık
3°
Aksaray
Az bulutlu
5°
Karaman
Az bulutlu
2°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Galeriler Foto Haber Buruşan salatalıkları çöpe atmayın! Bu yöntemle baştan yaratılacak…

Buruşan salatalıkları çöpe atmayın! Bu yöntemle baştan yaratılacak…

Buruşan salatalıklar çoğu zaman herkesin başına geliyor ve çareyi çöpe atmakta buluyorlar. Peki buruşan salatalıkların tekrar eski haline geldiğini biliyor muydunuz? Detaylar haberde…

Salata, cacık gibi ürünlerin ana kahramanı salatalık, bazen çok çabuk bozularak yumuşamaya ve buruşmaya neden olabiliyor. Böyle bir durumda çöpe giden salatalıkların hem cebe hem de mideye zararı oluyor. Peki buruşan salatalık nasıl yeniden canlanır… İşte önemli tüyolar…

æ

“SUYA YATIRIN”

Buruşan sebzeleri suya yatırarak onları tekrar canlandırmak mümkün. Geleneksel lezzetlerin başrol oyuncusu salatalık, içerdiği C ve K vitaminleriyle önemli bir besin kaynağıdır. Yüzde 90'ı sudan oluşan bu sebze, kebapların yanına salata ya da cacık gibi nefis mezeler yapmak için sıklıkla kullanılır. Ancak kısa sürede buruşan yapısı, birçok kişinin çöpe atmasına sebep oluyor.

æ

Yapılan son araştırmalar ve deneyler, buruşan salatalıkları atmanın büyük bir hata olduğunu gösterdi. Eğer salatalıklarınız zamanla buruşup yumuşamışsa, onları çöpe atmak yerine derin bir kaba su doldurarak içine yatırmak, eski tazeliğine kavuşturabilir. Bu basit yöntemle, israfın önüne geçmek ve mutfakta lezzeti korumak mümkün.

æ

Salatalıkları suya yatırma fikri sadece israfı engellemekle kalmıyor, aynı zamanda bu yumuşamış sebzelerle nefis tarifler de yapma imkanı sunuyor. Örneğin, tam kıvamında bir cacık için bu yumuşamış salatalıkları kullanabilirsiniz.

æ