Salata, cacık gibi ürünlerin ana kahramanı salatalık, bazen çok çabuk bozularak yumuşamaya ve buruşmaya neden olabiliyor. Böyle bir durumda çöpe giden salatalıkların hem cebe hem de mideye zararı oluyor. Peki buruşan salatalık nasıl yeniden canlanır… İşte önemli tüyolar…
Buruşan salatalıkları çöpe atmayın! Bu yöntemle baştan yaratılacak…
![Buruşan salatalıkları çöpe atmayın! Bu yöntemle baştan yaratılacak… 1](https://cdn.anadoludabugun.com.tr/gallery/483_1.jpg)
![Buruşan salatalıkları çöpe atmayın! Bu yöntemle baştan yaratılacak… 2](https://cdn.anadoludabugun.com.tr/gallery/483_2.jpg)
“SUYA YATIRIN”
Buruşan sebzeleri suya yatırarak onları tekrar canlandırmak mümkün. Geleneksel lezzetlerin başrol oyuncusu salatalık, içerdiği C ve K vitaminleriyle önemli bir besin kaynağıdır. Yüzde 90'ı sudan oluşan bu sebze, kebapların yanına salata ya da cacık gibi nefis mezeler yapmak için sıklıkla kullanılır. Ancak kısa sürede buruşan yapısı, birçok kişinin çöpe atmasına sebep oluyor.
![Buruşan salatalıkları çöpe atmayın! Bu yöntemle baştan yaratılacak… 3](https://cdn.anadoludabugun.com.tr/gallery/483_3.jpg)
Yapılan son araştırmalar ve deneyler, buruşan salatalıkları atmanın büyük bir hata olduğunu gösterdi. Eğer salatalıklarınız zamanla buruşup yumuşamışsa, onları çöpe atmak yerine derin bir kaba su doldurarak içine yatırmak, eski tazeliğine kavuşturabilir. Bu basit yöntemle, israfın önüne geçmek ve mutfakta lezzeti korumak mümkün.
![Buruşan salatalıkları çöpe atmayın! Bu yöntemle baştan yaratılacak… 4](https://cdn.anadoludabugun.com.tr/gallery/483_4.jpg)
Salatalıkları suya yatırma fikri sadece israfı engellemekle kalmıyor, aynı zamanda bu yumuşamış sebzelerle nefis tarifler de yapma imkanı sunuyor. Örneğin, tam kıvamında bir cacık için bu yumuşamış salatalıkları kullanabilirsiniz.