“KIŞ AYINDA BAL OLMAZSA OLMAZ”
Kış ayında bal tüketimi oldukça önem arz ediyor. Alerjik semptomları azaltır ve boğaz ağrısına iyi gelir. Mide komplikasyonlarını organik olarak tedavi eder. Beyni güçlendirir, konsantrasyonu artırır. Cildi iyileştirir, kepeğe ve kaşınmaya iyi gelir. Zehirlenmelere karşı korur ve sırt ağrılarını önler. Saçın dökülmesini önler ve daha hızlı uzamasını destekler. Damarları genişleterek kalbi güçlendiren bal, mide ve bağırsaktaki atık maddeleri dışarı atar. Felç ve yüz felcini önleyen bal aynı zamanda yorgunluğa iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı direnir. İçerisinde bazı kanser risklerini azaltacak flavonoidler barındırır.
İKİ MUCİZENİN BİRLEŞTİĞİNDEKİ FAYDALARI
Turşu suyunda bol miktarda kalsiyum bulunur ve kemiklere iyi gelir. İçerisine bal eklendiğinde ise bu fayda iki katına çıkmış olur. Mide rahatsızlıkları için yine bal ve turşu karışımı idealdir. Özellikle aşırı yağlı yemekler tükettiğiniz zaman bu karışımı deneyebilirsiniz. Soğuk havalarla beraber artan farenjite karşı antibiyotik etkisi yapan bu karışım düzenli tüketildiğinde, kuru ve sürekli öksürüğü önler. İçerdiği yüksek miktarda antibakteriyel sayesinde bağırsak ve midede fazla bulunan toksinleri idrar yolu ile atar. Yemek borusunda oluşma ihtimali olan kanserli hücrelerin azalmasına yardımcı olur ve bağışıklığı güçlendirerek kış hastalıklarını önler.