BULGURU YIKIYORSANIZ DİKKAT!
İki çeşit bulgur bulunuyor. Birisi pilavlık kalın bulgur, diğeri ise ince bulgur. İnce bulguru genellikle, salata, köfte veya kısır yaparken kullanılıyor. Kalın bulgur da, pilavlarda ve çorbalarda kullanılıyor. Bulgurların, genellikle üretim aşamasındayken yıkanıp paketlendiğini biliyor muydunuz? Bu sebeple yemek yapmadan önce bulgurları yıkamanıza gerek yok. Özellikle ince bulgur suyla temas ettiğinde, yapısı gereği çok ince olduğundan çok çabuk su çekiyor. Bu sebeple ince bulguru hiç yıkamamalısınız. Kalın bulgur da aynı şekilde yıkmaya ihtiyaç duyulmayacak bir üründür.
BULGUR PİLAVI YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Bir diğer hata da bulgur pilavı yaparken çeşme suyu kullanılmasıdır. Bu hatadan da vazgeçmek gerek. Çünkü çeşme suyu kireçli olduğu için yapılan bulgur pilavının lezzetini kaçıracaktır. Aynı uyarıyı pirinç pilavı yaparken de dikkate almanızda fayda var.