Zam oranı belli oldu! Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte ortaya atılan rakam!

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesi haberi geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin artırılması talebine ilişkin "Bu adımları atmaya hazırız" dedi.

Zam oranı belli oldu! Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte ortaya atılan rakam!
Yayınlanma:

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesinde zam müjdesi geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin artırılması talebine ilişkin "Bu adımları atmaya hazırız" dedi.

ZAM ORANI BELLİ OLDU

Sözcü'de yer alan habere göre, Emekli bayram ikramiyeleri %49,25 oranında zamlanacak. Bu zamla birlikte ikramiye tutarı 2 bin liradan 3 bin liraya yükselecek.

Ramazan Bayramı'nda emekliler 3 bin lira ikramiye alacak! İkramiyelerin Nisan ayı içerisinde emeklilerin hesaplarına yatırılması öngörülüyor.

CUMHURİYET'İN 100. YILINA ÖZEL

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir kereye mahsus verilen 5 bin liralık ikramiye de emekli ikramiyesi olarak devam ederse, iki bayramda toplamda emeklilere 10 bin lira ödenmesi söz konusu olabilir.

CHP'DEN 7.500 TL ÖNERİSİ
CHP, emekli bayram ikramiyesinin asgari ücret oranında artırılarak (yaklaşık 7.500 TL) olması gerektiğini savunuyor. AK Parti ise 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edildiğini ve emeklilerin alım gücünü artıracak adımlar atılacağını söylüyor.

Emekli bayram ikramiyesiyle ilgili son gelişmeleri takip etmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi web sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.