Yunanistan'dan Türk Akımı'na tam destek

Yunanistan Enerji Bakanı Skourletis: Biz Yunanistan olarak bu projeye oldukça ilgiliyiz. Eğer Avrupa Komisyonu gereken izinleri verirse elimizden geleni yaparız

Yunanistan'dan Türk Akımı'na tam destek
Yayınlanma:

Yunanistan Enerji Bakanı Panos Skourletis, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin, "Biz Yunanistan olarak bu projeye oldukça ilgiliyiz. Eğer Avrupa Komisyonu gereken izinleri verirse, elimizden geleni yaparız." dedi.

Skourletis, yaptığı açıklamada, Türk Akımı'nın toplam 30 milyar metreküplük doğalgaz taşıyacak iki boru hattından oluşacağını belirtti.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile 81. Uluslararası Selanik Fuarı kapsamında görüşme fırsatı yakaladıklarını aktaran Skourletis, "Biz Yunanistan olarak bu projeye oldukça ilgiliyiz. Eğer Avrupa Komisyonu gereken izinleri verirse elimizden geleni yaparız." ifadesini kullandı.

Proje kapsamında 15 milyar metreküplük bir hattın Türkiye için, diğer hattın ise Avrupa'ya sevkiyat yapmak üzere planlandığını vurgulayan Skourletis, inşa edilecek İtalya-Türkiye-Yunanistan bağlantı hattıyla doğalgazın iletiminin gerçekleştirilebileceğini bildirdi.

Rus yetkililer, Türk Akımı'nın bir kolunun Türkiye'den, Yunanistan'a uzatılarak, bu noktadan diğer Avrupa ülkelerine gaz sevkiyatı yapılabileceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.