Wells Fargo'dan dolar/TL için şaşırtan tahmin: 2 lira düşecek


Wells Fargo'nun Türkiye raporuna göre, Türkiye'deki ekonomik atmosfer dolar/TL paritesinde olumlu yönde değişikliklere neden olacak. Banka, dolar kurunda 2 liralık düşüş beklentisiyle Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi.

Rapora göre, 28 Mayıs seçimlerinin ardından göreve gelen yeni ekonomi yönetimi liderliğinde başlatılan parasal sıkılaşma adımları ve 180 derece değişen para politikası nedeniyle Türk lirasının ilerleyen süreçte dolar karşısında değer kazanacak.

Halihazırda 30,25 TL seviyelerinde olan dolar/TL paritesinin 2024 yılının ilk çeyreğinde 31 liraya kadar yükseleceğini belirten Wells Fargo, mart ayının ardından yılın ikinci çeyreğinde dolar kurundaki düşüşün başlayacağını duyurdu.

Banka, dolar kurundaki düşüş trendinin 2024 yılının ikinci çeyreğinde başlayacağını ve 2025 yılının ikinci çeyreğine kadar devam edeceğini tahmin ediyor. Wells Fargo'nun dolar kuru tahminleri şu şekilde sıralanıyor:
• 2024 Mart: 31,00
• 2024 Haziran: 30,50
• 2024 Eylül: 30,00
• 2024 Aralık: 29,50
• 2025 Mart: 29,00
• 2025 Haziran: 28,50
Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.
ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.