Vodafone ile Huawei herkesi "4.5G'li telefon" sahibi yapacak

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Buruk: - "Türkiye’de herkes Vodafone 4.5G'li olsun diyerek başlattığımız bu seferberlik ile son teknolojileri abonelerimiz için erişilebilir kılmaya devam edeceğiz"

Vodafone ile Huawei herkesi "4.5G'li telefon" sahibi yapacak
Yayınlanma:

İSTANBUL (AA) - Vodafone ile Huawei arasında yapılan iş birliği kapsamında, eski cep telefonunu getiren Vodafone aboneleri, 4.5G'li Huawei P8 Lite'ı yüzde 80'e varan indirimle satın alabilecek.

Anlaşmanın detaylarının paylaşıldığı ve Vodafone'un reklam yüzü Beyazıt Öztürk'ün sunduğu basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, akıllı telefonların Türkiye'de mobil internet kullanımının yaygınlaştırılması ve bireylerin dijital hayata uyum sağlaması açısından kritik önem taşıdığını kaydetti.

Çok yakında hayatın yeni gerçeği haline gelecek 4.5G ile bu ihtiyacın artacağını dile getiren Buruk, Vodafone olarak, halihazırda 19 ülkede 4G, 5 kıtada ve 12 ülkede ise 4.5G hizmeti verdiklerini, 4G ve üstü teknolojilerde dünyada en çok ülkede tecrübesi ve altyapısı olan operatör olduklarını anlattı.

Buruk, "Dolayısıyla, tüketici ne ister, bu istek en kusursuz biçimde nasıl karşılanır, çok iyi biliyoruz. Ayrıca, yine bu alanda dünyanın en büyük uluslararası dolaşım ağına sahibiz. Bugün itibarıyla 4G uluslararası dolaşım hizmeti verdiğimiz ülke sayısı 72 oldu" dedi.

Bugün bu global deneyimlerinin ışığında Türkiye'de de abonelerinin yeni nesil teknolojilere erişebilmesi için akıllı cihaz sahipliğini artırmak üzere tüm kaynakları seferber ettiklerini belirten Buruk, şöyle devam etti:

"Mobil iletişimde yeni bir dönemi başlatacak olan 4.5G teknolojisinde de herkese en uygun cihazların en cazip avantaj ve tekliflerle sunulmasının öncüsü olacağız. Huawei P8 Lite kampanyamız ile bunun ilk adımını attık. Buna göre, Vodafone 4.5G uyumlu Huawei P8 Lite akıllı telefon, tüm operatörler arasında sadece Vodafone mağazalarında satılacak.

Bu kampanyayla ilk kez akıllı olmayan telefonlar da dahil, çalışır durumdaki her türlü telefonu kabul edip, abonelerimize Huawei P8 Lite'a indirimli sahip olma imkanı vereceğiz. Başka bir deyişle, eski G'lerini getiren abonelerimize Vodafone 4.5G uyumlu Huawei P8 Lite'ı sunacağız. Türkiye’de herkes Vodafone 4.5G'li olsun diyerek başlattığımız bu seferberlik ile son teknolojileri abonelerimiz için erişilebilir kılmaya devam edeceğiz."

 

- "Ufukta '5G' gözüküyor"

 

Buruk, toplantıda kendisine yöneltilen "4.5G'den sonra bizi ne bekliyor?" sorusuna  "Ufukta 5G gözüküyor" yanıtını verdi.

4.5G'nin getireceği yenilikleri anlatan Buruk, telefon satış rakamına dair hedeflerine ilişkin bir soru üzerine "Arzumuz mümkün olduğu kadar çok satması, mümkün olduğu kadar çok insanın bu cihazı alarak 4.5G'ye kavuşması" ifadelerini kullandı.

Buruk, "Yurt dışında bazı ülkelerde artık ücretsiz ses paketleri satılmaya başlandı. Türkiye'de ne zaman gerçekleşir?" şeklindeki soruya karşılık, bu konuda henüz bir çalışmları olmadığını söyledi.

 

- Xingnan: "P8 Lite'ı Türk tüketicisine Vodafone ile sunmaktan gururluyuz"

 

Huawei Tüketici Ürünleri Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Zhang Xingnan, Huawei'nin son teknolojiyle donattığı akıllı telefonu P8 Lite hakkında bilgi verdi.

Pazara sunduğu akılcı ürünlerle kullanıcıların gerçek ihtiyaçlarına odaklanırken, göz alıcı ve yüksek teknolojili akıllı cihazlarla da endüstrinin lider markaları arasındaki konumlarını güçlendirdiklerini anlatan Xingnan, son dönemde öne çıkan "P serisi" akıllı cihazlarla bu liderliği pekiştirdiklerini söyledi.

Xingnan, şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce de Türk tüketicisiyle yine ilk kez Vodafone kanalıyla buluşan ve tasarımıyla büyük ilgi gören 'P serisi'nin son üyelerinden P8 Lite, kamera konusundaki yeteneklerini şık ve kompakt tasarımıyla birleştirmeyi başaran bir ürün. Güçlü işlemci özelliklerinin yanı sıra 7,7 mm'lik ince kasasıyla kullanıcıların günlük yaşamda da tercih edecekleri bu akıllı telefonu, Türkiye pazarı ile buluşturmaktan son derece mutluyuz. Bu buluşmanın, dünyanın lider operatörlerden ve aynı zamanda stratejik iş ortaklarımızdan biri olan Vodafone ile gerçekleşmesi de ayrıca gurur verici."

 

- Ayda 8 liradan başlayan ek ödemelerle sahip olma imkanı

 

Toplantıda verilen bilgilere göre, Vodafone 4.5G uyumlu Huawei P8 Lite akıllı telefon, Vodafone Çok Satanlar Masası'nda herkes için erişilebilir fiyatlarla satışa sunuluyor. Kampanya kapsamında, markası ve modeli ne olursa olsun, çalışır durumdaki eski cep telefonlarını Vodafone'a getiren aboneler, Huawei P8 Lite'a yüzde 80'e varan indirimlerle sahip olabilecek.  

Türkiye'de sadece Vodafone aracılığıyla satışa sunulacak, düşük ışıkta üstün görüntüleme ve mükemmel selfie özelliği ile dikkat çeken telefon, Vodafone abonelerine peşin fiyatına 999 lira, 24 ay taksitle ise ayda 8 liradan başlayan ek ödemelerle sunulacak.

P8 Lite, görüntüleme ve ses özellikleriyle dikkat çekiyor.13 megapiksel arka kamerası sayesinde düşük ışıkta bile üstün görüntüleme sağlayan cihaz, 5 megapiksellik ön kamerası ile de en iyi "selfie"leri çekmeyi mümkün kılıyor.

HDR fotoğraf ve 1080p HD video kodlama ve çözme imkanı sunan 8 çekirdekli 64-bit Kirin 620 işlemci tarafından desteklenen Huawei P8 Lite'ın hoparlörleri ise genişletilmiş entegre ses çemberi sayesinde birden fazla ses frekans geliştirme teknolojisi ve HDR gürültü azaltma teknolojisi ile farklılaşıyor.

Cihaz, 5 inç HD IPS ekranı, 7,7 mm kasası ve batarya dahil 131 gr ağırlığı ile rahat ve kolay kullanım avantajı sunuyor.

 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.