Uzmanı açıkladı: Bu altın çeşitleri zarar ettirir!..

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara hangi altın çeşitlerinin zarara yol açabileceğini ve 4 ay sonra altının ne kadar olacağını açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...

Uzmanı açıkladı: Bu altın çeşitleri zarar ettirir!..
Yayınlanma:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, hangi altın çeşitlerinin zararına satın alınacağını belirtti. 4 ay içinde altının TL cinsinden değerinin ne olacağını tahmin etti.

İslam Memiş, altın piyasasıyla ilgili beklentilerini sayılarla paylaştı. Memiş, altın yatırımcılarına şöyle seslendi: “Ons altın ve gram altın yükseliş eğilimini sürdürüyor." diye konuştu.

DİRENÇ SEVİYESİ KIRILDI!
Gram altın, ons fiyatının desteğiyle yükselişe geçti. Gram altın 2000 TL'ye yaklaşırken, ons altın 2032 dolardan işlem gördü.

MEMİŞ'TEN ALTIN TAHMİNİ
Memiş, ons altın için ilk direnç noktasının 2038 dolar olduğunu ve bu seviyenin aşıldığını söyledi. Gram altın için ilk direnç noktasının 2150 lira, yaz mevsiminde 2500-2700 lira, yıl sonunda ise 3000 lira hedefinin olduğunu belirtti.

ÇEYREK ALTIN UYARISI
Memiş, son iki haftadır darphane tarafından üretilen çeyrek altın, yarım altın, tam altın, Cumhuriyet altını gibi sarrafiye altınlarında yüksek bir işçilik ücreti olduğunu ve bu nedenle bu altınlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Memiş, altınla ilgili şu uyarıda bulundu: “Son iki haftadır darphane tarafından üretilen çeyrek altın, yarım altın, tam altın, Cumhuriyet altını gibi sarrafiye altınlarında yüksek bir işçilik ücreti var. Çeyrek altın için örnek verirsek, 70 TL’lik bir işçilik ücreti ödemek gerekiyor. Yani altının gerçek değerinden 70 lira fazla ödüyoruz. Bu günlerde altın almak isteyen yatırımcılara çeyrek, yarım, tam ve CUMHURİYET ALTINI YERİNE KESME ALTIN, ÇEKİLİ ALTIN ALMALARINI TAVSİYE EDERİM." ifadeleri kullandı.

NOT: BU HABERDE YATIRIM TAVSİYESİNE YER VERİLMEMİŞTİR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.