Türkiye’nin CDS primi 4 yılın dip noktasında!

Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), Şubat 2020’den bu yana ilk kez 250 baz puanın altına gerileyerek 249,8 seviyesine indi.

Türkiye’nin CDS primi 4 yılın dip noktasında!
Yayınlanma:

Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), Şubat 2020’den bu yana ilk kez 250 baz puanın altına gerileyerek 249,8 seviyesine indi.

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele ve normalleşme adımları piyasalar tarafından olumlu karşılanmaya devam ederken, makroekonomik göstergelerdeki iyileşme dikkat çekiyor.

Türkiye ekonomisinde alınan tedbirlerin etkisiyle enflasyonla mücadelede güçlü bir kararlılık sergilenirken, ödemeler dengesi ve döviz rezervlerindeki toparlanma yabancı yatırımcı ilgisini artırıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve diğer ekonomi kurumlarının attığı normalleşme adımları, Türk lirası varlıklarına olan talebi güçlendiriyor.

Son dönemde uluslararası kuruluşlar tarafından Türkiye’nin kredi notuna ilişkin yapılan iyileştirmeler, ülkenin ekonomik istikrarına yönelik olumlu sinyaller verdi. Özellikle ödemeler dengesi tarafındaki iyileşme ve döviz rezervlerinin rekor seviyelere ulaşması, Türkiye’nin borçlanma maliyetlerinin düşmesine önemli katkı sağladı.

Son verilere göre, Türkiye’nin 5 yıllık CDS’i haftanın son işlem gününde 249,8 puana gerileyerek 4 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Bu düşüş, Şubat 2020’den bu yana kaydedilen en düşük seviye olarak öne çıkıyor. CDS’in bu seviyelere gerilemesi, Türkiye’nin uluslararası piyasalardaki borçlanma maliyetlerinin de azaldığını gösteriyor.

Ekonomik göstergelerdeki bu olumlu tablo, enflasyonla mücadele ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda atılan adımların piyasalarda güven oluşturduğunu kanıtlıyor. Türkiye, izlediği politikalarla hem iç piyasada hem de uluslararası alanda yatırımcılar için daha cazip bir konum elde etmeye devam ediyor.

Ekonomi çevreleri, bu gelişmelerin uzun vadede ekonomik büyüme ve istikrar hedeflerine katkı sağlayacağını değerlendiriyor. Türkiye’nin CDS primindeki düşüş, yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisine olan güveninin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.