'Ticaret ve doğrudan yatırımlarda karmaşa dönemi göreceğiz'

Uluslararası Ticaret Komisyonu Başekonomisti Jansen, "Belirsizlikler küresel ekonominin gelecek dönemdeki en büyük sorunu. Ticarette ve doğrudan yatırımlarda karmaşa dönemi göreceğiz" dedi

'Ticaret ve doğrudan yatırımlarda karmaşa dönemi göreceğiz'
Yayınlanma:

ANTALYA (AA) - Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) Başekonomisti Marion Jansen, belirsizliklerin gelecek dönemde küresel ekonominin en büyük sorunu olacağını belirterek, "Bu belirsizlikler çözülene kadar ticarette ve doğrudan yatırımlarda bir karmaşa dönemi göreceğiz" dedi.

Jansen, Antalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

Belirsizliklerin gelecek dönemde küresel ekonominin en büyük sorunu olacağını vurgulayan Jansen, şunları kaydetti:

"Finans sektöründe, düzenlemelerin değiştiğini görüyoruz. Bu değişimler vergilerde de söz konusu. Jeopolitik ve mülteci konularında da belirsizlik var. Finansal sistemde halen balonlar var ve bunlar her an patlayabilir. Tüm bu belirsizlikler de yatırım noktasında endişeye yol açıyor. Bu belirsizlikler içinde yatırımcılar hem yerel hem de küresel olarak işlerini nasıl ayarlayabileceklerini düşünüyor. Bu belirsizlikler çözülene kadar ticarette ve doğrudan yatırımlarda bir karmaşa dönemi göreceğiz."

Jansen, Türkiye'nin özellikle jeopolitik anlamda belirsizliğin kalbindeki ülkelerden biri olduğunu, söz konusu durumun da Türkiye'yi ve ekonomisini etkilediğini dile getirdi.

Petrol ve emtia fiyatlarının ülke ekonomisini etkilediğine dikkati çeken Jansen, "Türkiye'de girişimcilik yüksek. Kamu ve özel kesimde düzenlemeler konusunda istekli olunduğunu biliyoruz. Bunlar da iyileştirmeyi gerçekleştirmek için anahtar rol görüyor" görüşünü paylaştı.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.