Ticaret Bakanı Bolat'tan özel bankalara kredi mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat İSO' nun "Ekonomiyi Yeniden Yapılandırmaya Yönelik İstişareler ve Orta Vadeli Program Öncesi Süreçte Sanayi/İhracat Dünyamızın Sorunları ve Çözüm Önerilerini Değerlendirmek" konulu Ağustos ayı meclis toplantısına katıldı.

Ticaret Bakanı Bolat'tan özel bankalara kredi mesajı
Yayınlanma:

ÖZEL BANKALARA SESLENDİ


Bolat burada bankacılık sektörüne ilişkin çok önemli bir mesaj verdi. Bakan Bolat özel bankaların önümüzdeki aydan itibaren sadece tüketimi finanse eden değil, aynı zamanda yatırımı, üretimi ve ihracatı finanse eden bir bankacılığa dönmeye mecbur olacağını söyledi ve 'başka çarelerinin olmadığını görecekler' ifadelerini kullandı.

Şirketlerin finansmana erişim konusunda her fırsatta dile getirdiği sorunlar İSO Ağustos ayı olağan meclis toplantısında yeniden gündeme getirildi. Toplantıya katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kamu bankalarının son 10 yılda harika işler yaptığını kaydederek özel bankalara çağrıda bulundu. Sadece tüketimi finanse eden değil, aynı zamanda yatırımı, üretimi ve ihracatı finanse eden bir bankacılığa dönmeye mecbur olacağını söyleyen Bolat, "Başka çarelerinin olmadığını görecekler" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.