Sanayi üretim endeksi yüzde 2,6 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ocakta yıllık bazda yüzde 2,6 arttı.

Sanayi üretim endeksi yüzde 2,6 arttı
Yayınlanma:

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %4,1 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %1,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %1,5 arttı.

Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2017 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %13,7 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %2,8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %7,2 arttı.

En yüksek artış enerjide gerçekleşti

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi grupları (MIGs) incelendiğinde, 2017 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %3,7 ile enerjide gerçekleşti.

En yüksek artış mobilya imalatında gerçekleşti

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %18,0 ile mobilya imalatında gerçekleşti. Bu artışı, %12,5 ile fabrikasyon metal ürünleri imalatı (makine ve teçhizat hariç) ve %11,2 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı takip etti.

En yüksek azalış bilgisayar, elektronik ve optik ürünlerde gerçekleşti

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış %15,9 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu azalışı, %4,5 ile deri ve ilgili ürünlerin imalatı ve diğer imalatlar takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.