KOSGEB Başkanı Biçer:

"Eğitim gören bütün insanları, çocuklarımızı istihdam anlamında tümüyle kamuya yönlendirmek belki son yıllarda yaptığımız en büyük hata"- "Dünyada baktığımızda üniversite mezunu gençlerin çoğu özel sektörde çalışma ve kendi işlerini kurmaya yönelik değişi

KOSGEB Başkanı Biçer:
Yayınlanma:

SİVAS (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, eğitim gören bütün insanları, istihdam anlamında tümüyle kamuya yönlendirmenin son yıllarda yapılan en büyük hata olduğunu savunarak, "Dünyada baktığımızda üniversite mezunu gençlerin çoğu, özel sektörde çalışma ve kendi işlerini kurmaya yönelik değişik teşebbüslerde bulunuyorlar" dedi.

Biçer, KOSGEB ve Cumhuriyet Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler için Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde, KOSGEB'in her ilde müdürlüklerle, üniversitelerle iş birliği yaptığını, teknoloji geliştirme merkezleriyle KOBİ'lere hizmet verdiğini söyledi.

KOBİ'lerin çalışan sayısı 250'nin, yıllık cirosu ise 40 milyon liranın altındaki bütün işletmeleri kapsadığını belirten Biçer, KOSGEB olarak yaklaşık 3,5 milyona yakın işletmeyle muhatap olduklarını dile getirdi.

Türkiye'deki tüm işletmelerin yaklaşık yüzde 99,88'inin KOBİ vasfında olduğunu aktaran Biçer, henüz bütün işletmelerle iş birliği yapamadıklarını, veri tabanlarına kayıtlı 800 bin civarında işletme olduğunu belirtti.

Biçer, KOBİ'leri geliştirmeye, güçlendirmeye, istihdama ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiklerini kaydetti.

KOSGEB olarak 7 ana destekleri olduğunu dile getiren Biçer, bunların KOBİ'leri büyütme, geliştirme ve yurtdışına açmaya yönelik olduğunu vurguladı.

Girişimcilik eğitimlerini çok önemsediklerini ifade eden Biçer, şöyle konuştu:

"Son 4-4,5 yılda yaklaşık 300 bin insanımızı girişimcilik eğitiminden geçirmiş durumdayız. Bunların yaklaşık 20 bini işletmesini kurmuştur ve 300 milyon civarında bir desteğe hak kazanmış durumdadır. 'Bu eğitimleri alan her vatandaşımız mutlaka işletmesini kuracak' diye bir düşüncemiz yok. Öncelikle sınırlarınızı tanıyorsunuz. Bu manada eğitimlere katılan tüm kursiyerlere teşekkür ediyorum. Bu eğitimleri almak da bir cesaret işidir. Eğitim gören bütün insanları, çocuklarımızı istihdam anlamında tümüyle kamuya yönlendirmek belki son yıllarda yaptığımız en büyük hata. Dünyada baktığımızda üniversite mezunu gençlerin çoğu özel sektörde çalışma ve kendi işlerini kurmaya yönelik değişik teşebbüslerde bulunuyorlar."

Biçer, sıfırdan başlayıp ihracatçı konuma gelen çok sayıda işletmeyle gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın da KOSGEB'in ülke ve kalkınma için çok önemli bir kuruluş olduğunu belirterek, eğitimlerin gençlere ışık tutmasını diledi.

Konuşmaların ardından girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törene, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ve kursiyerler katıldı.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.