Konya
Parçalı az bulutlu
6°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Ekonomi Konya’da hububatı don vurdu! Bir ürün dondan etkilenmedi

Konya’da hububatı don vurdu! Bir ürün dondan etkilenmedi

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, bu gelişmelerin ardından değerlendirmede bulundu

Okunma Süresi: 1 dk

Konya Ovası’nda 11 Nisan tarihinde yaşanan şiddetli don olayının etkileri, son günlerde artan sıcak hava ile birlikte daha belirgin hale gelmeye başladı. Özellikle yüksek boyda gelişim göstermiş buğday ve arpa tarlalarında kurumalar dikkat çekiyor.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, bu gelişmelerin ardından yaptığı değerlendirmede, “Don olayından etkilenen bölgelerde, son 3-4 gündür görülen sıcak hava, bitkilerdeki hasarı daha net ortaya çıkardı. Özellikle gelişimini erken tamamlayan ve boyu yüksek olan buğday ve arpa tarlalarında kuruma belirtileri görülüyor. Bu tarz arazilere sahip çiftçilerimiz, önümüzdeki hafta içinde tarlalarının durumu hakkında net bir karar vermek zorunda kalacak,” dedi.

Öte yandan, don olayını büyük ölçüde hasarsız atlatan mercimek tarlaları ise dikkat çekiyor. Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba Mahallesi’nde yer alan mercimek ekili alanlarda bitkilerin gelişimini sağlıklı bir şekilde sürdürdüğü gözlemlendi.

Tarla sahiplerinin önümüzdeki süreçte yapacakları gözlemler ve alacakları kararlar, hem ekim alanlarının geleceği hem de bölge tarımı açısından önem arz ediyor.

img-7257.jpeg

img-7261.jpeg

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *