"Konya'da emlak ilanlarına yeni dönem: Elektronik sistem başladı!"

Anadolu'da Bugün TV, Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay ile emlak satışına yönelik yeni düzenlemeleri görüştü. Altınay, Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin şu anda deneme aşamasında olduğunu belirtti.

"Konya'da emlak ilanlarına yeni dönem: Elektronik sistem başladı!"
Yayınlanma:

Başkan Altınay, "Biz Konya Emlakçılar Odası üyeleri olarak, yetki almadığımız hiçbir ilanın kiralamasını ve satışını yapamıyoruz. Vatandaşlarımız, emlak ofislerimizin aldığı yetkilerin tapuda işlem yapma yetkisi olmadığını bilmelidir," dedi. Ayrıca, yetki almadan ilan veren emlak ofislerine 100 bin TL ceza uygulanacağını hatırlatarak, "Hem cezai işleme maruz kalmamak hem de vatandaşlarımızın tedirgin olmaması için emlak ofislerine tereddüt etmeden yetkilerini vermelerini tavsiye ediyoruz," şeklinde konuştu.

Yeni düzenlemenin vatandaşlar için avantajlarını da açıklayan Altınay, "Vatandaş, kayıt altında olan ve güvenilir bir emlak ofisine yetki vermiş olacak. Kiralama süreçlerinde mal sahibi ve kiracıyı bir araya getirerek, tüm sözleşmeleri imza altına alacağız. Paraları da güvence altında olacak," ifadelerini kullandı.

Elektronik ilan doğrulama sisteminin 31 Aralık'a kadar süreceğini belirten Altınay, "Odamızın verdiği kiralık ve satılık ilanlar eski sistemle yıl sonuna kadar devam edecek. Sözleşme imzalayan vatandaşlar, işlemlerini hiçbir tereddüt yaşamadan gerçekleştirebilirler," dedi.

Başkan, emlak ofislerine verilen yetkilerin sadece kiralama ve satış işlemleri için geçerli olduğunu vurgulayarak, "Bu yetkiler, tapuda herhangi bir işlem yapma yetkisi değildir," diye ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.