Konya
Kapalı
6°
Aksaray
Parçalı az bulutlu
9°
Karaman
Hafif yağmur
7°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Ekonomi KKM (Kur Korumalı Mevduat) hesaplarına uzatma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

KKM (Kur Korumalı Mevduat) hesaplarına uzatma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Kur korumalı mevduat sisteminde yeni değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Sisteme dahil olan şirketlere sağlanan vergi avantajında süre uzatıldı.

Okunma Süresi: 1 dk

Kur korumalı mevduat sistemine dahil olan şirketlere sağlanan vergi avantajında süre uzatıldı. Şirketler, 30 Haziran tarihli bilançolarında yer alan dövizi yıl sonuna kadar Kur Korumalı Mevduat sistemine dahil ederse vergi avantajı kullanacak.

Bu işlemden kaynaklanan faiz, kar payı ve kur kazancı için vergi ödemeyecek.

KUR KORUMALI MEVDUATA NE KADAR ÖDENDİ?

Kur korumalı mevduat Mayıs ayında bütçeye 4,8 milyar TL ilave yük getirdi. Böylelikle kur korumalı mevduatın son üç aylık maliyeti 21 milyar TL'yi aştı. Bu maliyetin içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Dövizden dönüşüm hesaplarına ödediği miktar yer almıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun son haftalık verilerine göre kur korumalı mevduatların toplam büyüklüğü 3 Haziran haftasında 931 milyar TL oldu. Bir önceki hafta bu hesaplarda 904,1 milyar TL birikmişti. Mayıs ayında Dolar/TL kuru yüzde 10'u aşan yükseliş kaydetmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *