Kırmızı et fiyatları beklenenin aksine yükseldi! Kesim fiyatlarına büyük zam!
Kırmızı et fiyatlarına yönelik indirim beklentileri sürerken, kesim fiyatlarına büyük bir zam yapıldı.
Kırmızı et fiyatlarında indirim beklenirken, kesim fiyatlarında büyük bir artış yaşandı. Et ve Süt Kurumu (ESK), Ramazan ayı öncesinde fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla 40 bin canlı hayvan tedarik edeceğini duyurmuştu. Ancak, bu açıklamanın hemen ardından, kesim fiyatlarında büyük bir zam yapıldı.
KESİM FİYATLARINDA ARTIŞ
Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 25 Ocak ve 28 Ocak tarihlerinde gerçekleştireceği kesim organizasyonu öncesinde, inek, dana ve düve kesim fiyatlarında önemli artışlar yapıldığını duyurdu. 199 kg altı inek kesim fiyatında 10 TL, düve kesim fiyatında 20 TL, Holstein ırkı dana kesim fiyatında 15 TL ve diğer ırk dana kesim fiyatlarında ise 20 TL artış yapıldığı açıklandı. Ayrıca, sıcak tartım ve yüzde 2 fire düşüleceği belirtildi. Kırşehir’de ise yağsız kesim fiyatları 420 TL’ye kadar çıktı.
KESİM FİYATLARINDAKİ ARTIŞIN SEBEBİ
Damızlık Birliği'nin yaptığı zam açıklamasının ardından, kesimhane fiyatlarında da değişiklikler meydana geldi. Bu gelişme, kırmızı et fiyatlarına yapılacak indirimin, kesim fiyatlarındaki artış nedeniyle etkilenmiş olabileceğini gösteriyor.
ESK’nin İndirim Planı
ESK, Ramazan ayı öncesinde fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla kırmızı et arzını artırmak için 40 bin canlı hayvanın piyasaya sunulacağını duyurmuştu. Ancak, bu açıklamanın ardından kesim fiyatlarında yaşanan artış, et fiyatlarında beklenen indirimi gölgelemiş durumda.
Yeni kesim fiyatları şu şekilde açıklandı:
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.