Kira destekleri arttı! İşte belirlenen yeni rakamlar

2024 yılı itibarıyla Türkiye'deki kentsel dönüşüm projeleri için sağlanan kira destekleri artırıldı.

Kira destekleri arttı! İşte belirlenen yeni rakamlar
Yayınlanma:

Bu yeni düzenlemeyle, İstanbul'daki kira desteği 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarıldı. Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir gibi büyükşehirlerde ise kira desteği 3 bin liradan 4 bin 500 liraya yükseltildi. Diğer şehirlerdeki kira yardımı da 2 bin - 2 bin 500 lira aralığından 3 bin - 3 bin 750 liraya çıkarıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, bu artışlar kentsel dönüşüm sürecinde evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlara yönelik. Riskli binalarda yaşayanlar 18 ay, riskli ve rezerv yapı alanlarında yaşayanlar ise maksimum 48 ay süreyle bu kira yardımından faydalanabilecek. Ayrıca, kiracılar iki aylık kira bedeline eşit tek seferlik bir ödeme de alabilecekler.

Sınırlı ayni hak sahipleri için ise destek miktarı il bazında değişiklik göstermekle birlikte, 15 bin ile 27 bin 500 lira arasında olacak. Bu artışlar, kentsel dönüşüm kapsamında yer alan vatandaşların yaşam kalitesini korumak ve finansal yüklerini hafifletmek amacıyla yapılmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.