Cevdet Yılmaz: Kadroya alınacak işçi sayısı henüz belirlenmedi

Cevdet Yılmaz, A Haber yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Cevdet Yılmaz: Kadroya alınacak işçi sayısı henüz belirlenmedi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kadroya alınacak taşeron işçi sayısının henüz belirlenmediğini söyledi.

Yılmaz, A Haber yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan hususlarla hükümet programı çıkaracaklarını, vaat ve reformlara ilişkin yol haritası hazırlayacaklarını anlatan Yılmaz, 3 ay, 6 ay, 1 yıl gibi periyotlarda değişik vaatleri kapsayan bir eylem planı planı oluşturulacağını ifade etti.

Seçim sürecindeki vaatlerini en kısa sürede ve etkin şekilde hayata geçirmek için tüm çalışmaları yapacaklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"İlk 3 ay, daha kısa vadeli, hemen yapılacak hususları kapsayacak. Bunlar idari kararlar, somut vaatler olabilir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Seçim beyannamemizde ortaya koyduğumuz vaatleri oraya taşıyıp, gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Emeklilere, gençlere, çiftçilere, esnafa dönük somut vaatlerimizi en kısa sürede gerçekleştirme yönünde hazırlık yapacağız."

Asgari Ücret Tespit Komisyonunda bir sorun çıkıp çıkmayacağı sorusuna karşılık Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çok sorun çıkacağını düşünmüyorum. Tam bir uzlaşma olmasa bile seçim beyannamesinde ortaya koyduğumuz çerçevenin kabul göreceğine inanıyorum. Burada çok ciddi bir sorun görmüyorum. Süreç içinde iş dünyasının endişe, kaygı ve önerilerini de dinleme fırsatı bulacağız. Bu da çok önemli. Bin 300 lira rakamını tespit ederken de bir denge gözettik. İş dünyasının kaldırabileceği yükle, çalışanların beklentilerini dengeleme gayreti içerisinde olduk."

"Rakamsal bir hedef yok"

Taşeron işçelerin kadroya alınmasına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Kadroya alınacak işçi sayısı henüz belirlenmedi. Bu Maliye Bakanlığımızın yürüttüğü bir çalışma. Kanuni düzenlemeyi yaptık. Şu anda Maliye Bakanlığımız, sendikalarla, bakanlıklarla, ilgili tüm kesimlerle çalışma yürütüyor. Bu çalışmayı tamamlar tamamlamaz bunlar netleşmiş olacak. Henüz benim bildiğim net bir rakam yok" dedi.

Yılmaz, kadro çalışmasının 200 bin kişiyi ilgilendirdiğinin belirtilmesine karşılık, "Rakamsal bir hedef yok, böyle bir hedef koymuş değiliz. Detaylar çalışılıyor. Sonuçta çıkacak liste bu rakamı tayin edecek" diye konuştu.

Cevdet Yılmaz, bütçe konusundaki sorular üzerine, büyük ihtimalle bu yıl için geçici bütçe yapılacağını, gelecek yılın ilk aylarında da kalıcı bütçenin hazırlanacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.