İslam Memiş kritik tarihi verdi: Altın ve dolarda bunlar yaşanacak

Finans analisti İslam Memiş, bu haftanın finans piyasalarında kritik öneme sahip olduğunu ve özellikle altın, dolar ve borsa değerlendirmelerini paylaştı.

İslam Memiş kritik tarihi verdi: Altın ve dolarda  bunlar yaşanacak
Yayınlanma:

Borsa endeksinin bu hafta 7200 - 7900 puan aralığında seyredeceğini söyleyen Memiş, 8000 puan üzerindeki atakların kalıcılığı için ocak ayının sonlarını beklediğini dile getirdi. Düşüşlerin kalıcı olmadığını vurgulayarak yılın ilk çeyreğinde 9000 puan öngörüsünü paylaştı.

Dolar kuruyla ilgili olarak ise İslam Memiş, ocak ayında doların 30 liranın üzerine yerleşeceği öngörüsünde bulundu.

Yılın ilk çeyreği için 30 - 33 TL aralığında bir dolar kuru tahmininde bulunan analist, uluslararası piyasalarda güçlü bir hafta geçiren dolarda perşembe gününün önemli olduğunu belirtti.

ABD'nin yeni enflasyon verisinin açıklanacağını ifade ederek düşük beklentilerin olduğunu paylaştı ve bu verilerin FED faiz kararına dair sinyaller verebileceğini söyledi.

Altın değerlendirmesine geçen İslam Memiş, ons altın fiyatının 2032 dolar seviyelerinden gün içinde 2017 dolara kadar gerilediğini ancak tekrar toparlandığını açıkladı.

Bu hafta için ons altın tahminini 2020 - 2070 dolar aralığında paylaşan analist, 2020 doların test edilmesi durumunda direncin 2070 dolar olduğunu vurguladı.

Gram altının serbest piyasada 2065 - 2067 TL seviyelerinde olduğunu belirten Memiş, dolar kurundaki güçlü duruşun gram altını desteklemeye devam ettiğini söyledi. Gram altında 2150 TL sonrasında ise 2250 TL'yi beklediğini paylaştı.

Gümüş değerlendirmesine de değinen İslam Memiş, ons gümüşün 22,80 destek seviyesini işaret etti. Şu anki hedefin 24 dolar olduğunu duyuran analist, yılın ilk çeyreğinde ise hedefin 26 dolar olduğunu belirterek gram gümüşün düşük seyretmeye devam ettiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.