Gıda devi iflas erteleme istedi

1985’te temelleri atılan Aynes Gıda iflas erteleme istedi.

Gıda devi iflas erteleme istedi
Yayınlanma:

Denizli’de gıda sektörünün en büyük firmalarından biri olan ve Acıpayam İlçesi’nde üretim yapan Aynes Gıda, ekonomik sıkıntıyı aşamayınca iflas erteleme kararı istedi.

 

Yem ve süt ürünleri üretiminin yanı sıra meyve suyu üretimine de başlayan şirket, Acıpayam Asliye Hukuk Mahkemesi’ne iflas erteleme talebiyle dava açtı. Mahkeme 27 Ocak’ta verdiği kararla icra takiplerini, ihtiyati haciz ve tedbirleri durdurdu.

 

Aynes Gıda’nın Rusya, Irak ve Suriye’de iyi bir pazara sahip olduğu, ancak son dönemde Türkiye’nin bu ülkelerle yaşadığı sorunlar ve iptal edilen ihaleler nedeniyle mali yönden sıkıntılı sürece girdiği belirtildi. Türkiye’nin ilk 500 firması arasında yer alan Aynes Gıda, Türkiye’den AB ve Rusya’ya ilk süt ihracatını gerçekleştirmişti.

 

ORTAKLIK GÖRÜŞMESİ SÜRÜYOR

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı, Acıpayam Yem Fabrikası’nın özelleştirilmesinden itibaren yönetiminde yer alan Nevzat Serin’in yaptığı şirketten iflas erteleme başvurusu ile ilgili KAP’a açıklama gönderildi. Açıklamada, şöyle denildi:

 

“İçinde bulunduğumuz mali koşullar nedeniyle şirketimizin iflasının ertelenmesi talebiyle 26 Ocak 2016’da dava açılmış olup Acıpayam Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 27 Ocak 2016’da alınan ara karar uyarınca, şirket hakkında yapılmış veya yapılacak icra takipleri ile ihtiyati haciz ve tedbir uygulamalarının tedbiren durdurulmasına karar verilmiştir. İçinde bulunulan durumun en kısa zamanda çözümlenmesi için şirketimize önemli katkı sağlayacağına inandığımız şirketlerle ortaklık görüşmelerine devam edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.