Evlilik kredisi ne zaman verilecek, Yaş sınırı belli oldu mu?

26 Eylül'de gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından en çok merak edilen konuların başında , 48 ay vadeli 150 bin TL’lik faizsiz evlilik kredisi yer alıyor. Peki evlilik kredisi ne zaman verilecek? İşte detaylar...

Evlilik kredisi ne zaman verilecek, Yaş sınırı belli oldu mu?
Yayınlanma:

26 Eylül'de gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisine değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası devlet destekli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi veren bankalar, şartları ve tarihleri merak konusu oldu. Peki faizsiz evlilik kredisi şartları neler, hangi bankalar bu krediyi verecek? İşte detaylar…

26 Eylül'de gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından en çok merak edilen konuların başında , 48 ay vadeli 150 bin TL’lik faizsiz evlilik kredisi yer alıyor. 18-25 yaş arasındaki gençlerin yararlanacağı uygulamada fırsat ilk kez evlenecek çiftlere sunulacak. Bu kredi, genç çiftlere 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli faizsiz bir destek olarak sunulacak.

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada konuya dair şu sözleri sarf etti;
"Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla kanun teklifini meclisimizin takdirine sunacağız.
Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız."

PEKİ EVLİLİK KREDİSİ İÇİN YAŞ SINIRI VAR MI?
Yeni evlenecek çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları, vade sayısı ve tarihleri ile ilgili detaylar henüz açıklanmadı.

Yazan: Anadolu'da Bugün.com Emre YILMAN Date: 18.10.23

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.