Ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor

Milyonlarca ev hanımını ilgilendiren ikinci torba yasa teklifi, kısa süre içinde Meclis'e sunulacak. Teklifle, ev hanımlarına isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvence ve emeklilik imkanı sağlanacak. Yasa teklifi 80 maddeden oluşacak. işte detaylar.

Ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor
Yayınlanma:

Milyonları ilgilendiren yeni torba yasa düzenlemesi Meclis gündemine geliyor. Torba yasa teklifinde en dikkat çeken başlık ev hanımlarına emeklilik imkanı.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI DESTEĞİ

Teklifle, Aile ve Gençlik Bankası kurulacak. Bu bankanın, ev hanımlarına isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini karşılaması planlanıyor. Mevcut asgari ücrete göre, bu tutar aylık 1.430 lira civarında.

DAHA AZ PRİMLE ERKEN EMEKLİLİK

Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta ile daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecek. Sigortalı olan ev hanımları sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecek.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ERKEN EMEKLİLİK

Teklife göre, çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları da devreye alınabilir. Çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi üzerinde de çalışılıyor. Son adım ise doğum borçlanması ile ilgili olacak.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞINA CEZA

Torba yasa teklifiyle, depremden etkilenen illerde fahiş fiyat artışları için cezaların artırılması öngörülüyor. İnşaat yapım işlerinde ve yapı malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapanlara katlı idari para cezası verilecek.

ÇEK KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK

Çekin tarihinden önce bankaya ibrazını geçersiz kılan düzenleme 2 yıl daha uzatılacak. Uygulama 31 Aralık 2023 yerine 31 Aralık 2025'te sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.